UPOZORENJE JAVNOSTI NA DEŠAVANJA U VRHOVNOM KASACIONOM SUDU! OVO NIJE PRITISAK NA PRAVOSUDJE,VEĆ JE OVO VIDJENO 2013.GODINE,NE ŽELIM DA SE PONOVI! 04.03.2019.godine NEVEROVATNA BRZINA KOJOM JE OBRADJEN PREDMET ILIJE DEVIĆA OD PREKO HILJADU STRANA U VKS-VRHOVNOM KASACIONOM SUDU „PRANJE“ OBRAZA PO HITNOM POSTUPKU

Srpsko pravosudje je sporo i zatrpano gomilom starih predmeta,ali kada je to u interesu politike,odluka može biti doneta i ekspresno.To potrdjuje postupanje Vrhovnog kasacionog suda u slučaju ATP“Vojvodina“,gde je,sudeći po portalu Rev 519/2019 predmet od preko hiljadu strana ,“OBRADJEN“ za manje od dve nedelje i stavljen pred veće.Verujemo da je toj brzini doprinela predsednica veća sudkinja Branislava Apostolović,novosadjanka,koja je sigurno imala na umu da zaštiti Grad od naplate štete koju je prouzrokovao.Taj interes uvećala je i njena bliska rodjaka,zaposlena odnedavno u advokatskoj kancelariji granočalnika Miloša Vučevića.

U ovom trenutku ne znamo sadržaj presude,ali ova „SLUČAJNOST“ upućuje da ishod za mene kao investitora neće biti povoljan.

A posledice mogu biti dalekosežne ne samo za moj kapital nego za državu,druge poverioce i radnike..

To bi poslužilo sudijama kod kojih je takva brzina zakazala i koji predugo drže predmete čekajući da im neki viši sud da alibi za presudjenje na kojim insistiraju političari.

Tako možemo da očekujemo i da se posle skoro dve godine u Privrednom sudu u Novom Sadu odluči po privremenoj meri koju sam zatražio,kako bi sprečio da banka proda moju imovinu koju je nezakonito prisvojila.

Poslužila bi i Privrednom apelacionom sudu u Beogradu da u tri predmeta vrednih gotovo 100 miliona evra budu donete presude kojima bi Grad bio oslobodjen odgovornosti,a ja ostao bez naknade štete nastale,jer novosadska vlast nije ispunila svoju obavezu iz ugovora i planskih dokumenata.

Takodje negativan stav Vrhovnog kasacionog suda omogućio bi da ATP“Vojvodina“ ode u bankrot i da je po niskoj ceni neki povlašćeni „biznismen“ dodje do investicije u koju sam zajedno sa preduzećem uložio 30 miliona evra.To je zapravo i krajnji cilj onih koji su prouzrokovali stečaj preduzeća,i u čemu su sinhronizovano,organizovano učestvovali političari,sudije,tužioci...

O sadašnjoj situaciji potanko sam obavestio agenciju DEA,jer je moj kapital otimala narko i duvanska mafija uz pomoć politike.

Slična presuda,već jedanput doneta pre nekoliko godina kada je sudija Stojan Jokić,neposredno pred penziju,ali za 24 dana i uz pomoć advokatske kancelarije Vučević,sadašnjeg Gradonačelnika Miloša Vučevića,oborio izvršnu presudu kojom je Grad trebao da plati ATP“Vojvodina“ 14 miliona evra odštete zbog neispunjenog ugovora.Jokić je tada u presudu tvrdio da je ugovor ništav,ali je ipak dosudio četiri miliona evra bez dodatnog veštačenja.


Ova presuda pokazala bi da se upravo političkom establšmentu jako žuri da ovaj predmet okonča i da ga ne ostavi nekoj drugoj vlasti koja bi otvorila pitanje njihove odgovornosti.
Zbog takvih „IGARA“ predmet ATP“Vojvodina“ nalazi se u monitoringu Evropske unije,jer je jedini sa spiska od 24 sporne privatizacije gde je oštećen investitor,a ne država Srbija.

Obzirom na ovakvo stanje koje je dosta poljuljano u ovom sistemu pravosudja,tražim da se preduzeću ATP”Vojvodina” i meni Iliji Deviću obezbedi zakonito i fer sudjenje i ostvarenje svih prava propisanih Evropskom konvencijom o ljudskim pravima i Ustavom Srbije


S poštovanjem,

Ilija Dević,Investitor preduzeća ATP“Vojvodina“

Izgled preduzeća ATP "Vojvodina" 

pre privatizacije

  

Izgled preduzeća ATP "Vojvodina" 

posle privatizacije





 



Joomla templates by Joomlashine