KAKO JE PRIVATIZACIJA U KOJOJ JE OŠTEĆEN INVESTITOR PREŠLA SA TERENA PRAVA NA POLITIČKI VRH

Lažne diplome kroje sudbinu privrednika.

Pre tri nedelje i posle dvanaest dana dana štrajka gladju pušten sam iz nezakonito odredjenog pritvora,gde sam dospeo,jer zbog bolesti nisam mogao da prisustvujem jednom od sudskih ročišta.Sada koristim priliku da se obratim javnosti i objasnim šta se sve dešavalo pre i za vreme mog pritvora.

Osnovni razlog za odluku suda o pritvoru su visoki odštetni zahtevi koje imam zbog toga što Grad Novi Sad nije ispunio svoj deo ugovora ,nakon čega je preduzeće u kome sam bio većinski vlasnik ATP“Vojvodina“ otišlo u stečaj.Radi se o više desetina miliona evra što je dovoljno da se predmet kome se već dosta zna premesti iz svere prava u politički vrh.Sada o njemu odlučuje vlast,a ne samo sudije koje su samo produžena ruka.Tako se dogodilo da lekarsko uverenje dobijeno od profesora gastroenterologije iz Kliničkog centra Srbije ospori penzionisani lekar sudske medecine Branimir Aleksandrić.

Sutkinji Slavici Nikolić to je poslužilo da inicijativu prepusti tužiocu ,a on je podnošenjem zahteva za pritvor loptu prebacio u KV veće Višeg suda kojim je rukovodila sutkinja Jelena Škulić.

Inače u sudskim i advokatskim krugovima poznato je da krivično odeljenje Višeg suda čine sudije nedavno prebačene iz parnica Osnovnih sudova.Krug nezakonitih i presrazmerno represivnih odluka zatvorila je Apelacija.

Reagovanje javnosti,struke,čak i EU,ali i mojih dvanaest dana štrajka gladju naterali su sud ili vlast da potraže izlaz iz te situacije.

Našli su ga u odredjivanju jemstva kome sam se ja protivio,jer ne znam šta je to trebalo da garantuje ,ali ga je prihvatila moja porodica strepeći za zdravstvene posledice.

Nakon svega želim da podsetim:

Kapital sam sticao više od četrdeset godina u staroj Jugoslaviji .U toj velikoj državi,gde su se znala pravila igre,bio sam medju pet najjačih preduzetnika u maloj privredi,kasnije sam imao malo,srednje pa veliko preduzeće.Nisam novac doneo sa poreskih rajskih ostrva,nisam ga sticao privilegijama niti političkim poznanstvima,a nikada nisam ni u žargonu bio izjednačen sa tajkunima ili ratnim profiterima.

I pored toga doživeo sam da mi kapital otima država čiji sam budžet decenijama punio,u kojoj sam zaposlio više od petsto ljudi i gde sam razvijao poslovni plan za novih hiljadu i dvesta radnih mesta.

Da bi se zaštitili političari koji su prouzrokovali štetu i pokušali da preko „Credit Agricole bank“ Srbija otetu imovinu poklone svojim političkim prijateljima,organizuje se čitava hajka koja obuhvata i montirane sudske postupke.U njih su uključeni veštaci sa sumnjivim diplomama poput Mirjane Labović,tužioci postavljeni sa tačno odredjenim nalogom dobijenim direktno iz kabineta Nikole Selakovića,a hapšenje i navodne dokaze obezbedjuje policija kojom rukovodi ministar Nebojša Stefanović o čijem regularnom obrazovanju ovih dana bruje mediji.

Na kraju želim da se zahvalim medijima,domaćoj i stranoj javnosti čiju sa podršku sve vreme osećao i koja mi pomaže da prebrodim teške trenutke u borbi koja traje punih dvanaest godina.


S poštovanjem,

Ilija Dević,Investitor ATP“Vojvodina“ Novi Sad

Izgled preduzeća ATP "Vojvodina" 

pre privatizacije

  

Izgled preduzeća ATP "Vojvodina" 

posle privatizacije





 



Joomla templates by Joomlashine