I u reorganizaciji preduzeće posluje pozitivno,nejasno zašto se traži rasprodaja imovine koja donosi prihod,ali je sporan upis hipoteke!


Još jedno ročište biće održano 22.januara u Privrednom sudu u Novom Sadu, jer je firma „Budućnost“(u stečaju) zatražila da ATP“Vojvodina“ ode u bankrot sa obrazloženjem da se plan reorganizacije ne primenjuje.To bi značilo da se, ukoliko sud prihvati sva imovina proda budzašto i raspodeli poveriocima.

Prema ranijim procenama, iz eventualnog banrota namirilo bi se oko 11 odsto ukupnog duga, dok je do sada, samo iz jedne presude za nadoknadu štete naplaćen iznos kojim je namireno 13 odsto potraživanja.

Svi poverioci znaju da sam ja kao umešač izneo tu presudu i naplatu od Grada,a da mi je ATP“Vojvodina“ bila neprijatelj i umanjivala odštetni zahtev.

U slučaju bankrota svi poverioci osim radnika morali bi da vrate novac u stečajnu masu!

Koliko je zahtev nerealan potrdjuje i to što je u toku još nekiliko postupaka za nadoknadu štete vrednih više desetina miliona evra, pa je logičnije i isplativije da se sačeka njihov ishod.Pritom, i u reorganizaciji ATP“Vojvodina“ posluje pozitivno i pitanje je samo kako se ta dobit rasporedjuje.

Zašto je onda podnet takav zahtev?

Reč je o dogovoru izmedju „Credit Agricole banke“ i novosadskih vlasti prema kome bi se imovina ATP“Vojvodina“ „podelila“ i to po ključu:servis-prijateljima banke, autobuska stanica-Gradu, odnosno privatniku koji bi je kupio po niskoj ceni,a zemljište za izgradnju političkim prijateljima.

Preduzeće „Budućnost“ je samo za taj manifetluk iskorišćeno.

Zbog toga sam podneo podnesak sudu i ukazao na niz nepravilnosti iz dosadašnjeg poslovanja ATP“Vojvodina“ u reorganizaciji, o čemu će stečajni sudija Vladislav Kurtek morati prvo da odlučuje.


Istovremeno pozivam i ostale poverioce da provere na koji način je rasporedjivan novac koji je do sada naplaćen i pripadao njima.

14.01.2020.godine Podnesak Privrednom sudu u Novom Sadu St 9/2010

Otvori link OVDE



I sami će zaključiti da bankrotstvo nije u njihovom interesu.

Izgled preduzeća ATP "Vojvodina" 

pre privatizacije

  

Izgled preduzeća ATP "Vojvodina" 

posle privatizacije





 



Joomla templates by Joomlashine