-Predmet ATP“Vojvodina“ zreo za specijalno tužilaštvo



Posle prvih izveštaja Verica Barać iz Saveta za borbu protiv korupcije zaključila je da sporni predmeti nastaju samo onda kad postoji sinhronizovana sprega institucija.

U interesu nekog centra moći one koje svojim odlukama ili ćutanjem stvaraju zaštitu prljavom novcu i omogućavaju mu plasman i širenje.To potvrdjuje i moj slučaj, sve ono što se dešavalo u procesu otimanja moje imovine koji još uvek traje.

Javnosti je dobro poznato da moja investicija, uprkos čvrstom ugovoru koji sam imao sa gradom nije mogla da se pokrene, jer su novosadske vlasti odbile da izvrše svoje obaveze.Iz toga je ATP“Vojvodina“ otišla u stečaj koji je obeležen brojnim sporovima i odštetnim zahtevima.

Za nezakonite odluke koje je donosio stečajni upravnik sa svojim pomoćnikom po nalogu Aleksandra Divljaka predstavnika banke,poverioca,zaštitu su obezbedile sudije preko koji su dobijali saglasnost.

Najveći apsurd ipak bio je kada je na predlog stečajnog upravnika, stečajni sudija Vladislav Kurtek prihvatio da Credit Agricole banka postane razlučni poverilac po osnovu nepostojeće hipoteke na novoizgradjene objekte nova autobuska stanica i servisni centar ATP“Vojvodina“.Credit Agricole banka je već ranije pokušavala da upiše hipoteku, sama je sebi dala saglasnost, ali je tadašnji sud pravosnažnom presudom takav zahtev odbio, jer ja nikada nisam dao saglasnost za takvo opterećenje investicije.

Zbog ipak izvršenog upisa hipoteke koja je banci omogućila mesto u Nadzornom odboru i praktično upravljanje stečajem, podneo sam krivičnu prijavu protiv Aleksandra Divljaka i drugih

Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Novom Sadu.Bojim se da će teza o sinhronizovanom radu institucija još jednom biti potvrdjena, jer sam ovih dana saznao da je tužiteljka Gordana Rainović zatražila izjašnjenje stečajnog sudije Vladislava Kurteka koje je on kao da je imao spremljeno prosledio istog dana.Slična je sudbina i krivičnih prijava koje sam podnosio zbog rasprodaje imovine , zbog umanjenja stečajne mase, zatim zbog sprečavanja da se sprovede pravosnažna izvršna sudska presuda, kojom je mogao da se okonča stečajni postupak i da se isplate svi poverioci, a oko 500 radnika ATP“Vojvodina“ vrati na posao.

Iako je takvim postupanjem kroz stečaj stvoren ogroman broj oštećenih, sistem zaštite je funkcionisao u korist Credit Agricole banke i gradske vlasti, koji su tokom stečaja razgovarali o prodaji imovine ATP“Vojvodina“. Tako se imovina firme umanjuje, a stečaj polako ide u pravcu kompletne rasprodaje.Prostor se pravi za prljavi kapital koji je od početka bio zainteresovan za poslovne mogućnosti moje investicije.

Na kraju pitam se za koga radi stečajni upravnik Nikola Pavlović, stečajni sudija Vladislav Kurtek, sudija Slobodanka Komšić, Bankar Credit Agricole banke Aleksandar Divljak?

Ko je akcionar Credit Agricole banke u Srbiji?Čiji novac je u njihivoj banci?

Za koga radi novosadska policija, tužilaštva i sudovi...

Trenutno trećina sudija Vrhovnog kasacionog suda razmatra četiri Revizije koje sam podneo.


S poštovanjem,

Ilija Dević, Investitor preduzeća ATP“Vojvodina“

Izgled preduzeća ATP "Vojvodina" 

pre privatizacije

  

Izgled preduzeća ATP "Vojvodina" 

posle privatizacije





 



Joomla templates by Joomlashine