Evropska komisija sastavljajući listu 24 sporne privatizacije izdvojila je slučaj ATP”Vojvodina” kao jedan od pet najvećih I jedini u kome nije oštećena država nego ja kao investitor. Kada je formiran tim koji je trebalo da rasvetli te slučajeve na čelu sa Bogdanom Pušićem, ignorisana je konstatacija Evropske komisije da je problem ATP”Vojvodina” nastao jer Grad Novi Sad nije ispoštovao svoju obavezu iz ugovora, već su pokušali da mene optuže okrećući tako istragu u sasvim suprotnom smeru. To je bio deo sinhronizovanog plana sačinjenog za konfiskaciju mog kapitala I imovine. U tome su učestvovali Grad, Credit Agriole banka, novosadski katastar, “kragujevačko-vojvodjanski” klan u pravosudju I druge institucije kako bi se preotela imovina koju sam sticao 40 godina, a u korist “narko I duvanske” mafije koja je bila zainteresovana za moju investiciju.

Jedan od segmenata koji pokazuje je I slučaj nezakonite hipoteke koju je Credit Agricole banka uz pomoć ljudi iz katastra upisala na novoizgradjene objekte iako ugovorom o kreditu I založnom izjavom to niti je bilo predvidjeno niti je bilo moguće, jer objekti u vreme potpisivanja ugovora I založne izjave nisu postojali.

Banka je septembra 2008.godine pokušala postupak izvršenja, ali je tada sud odbio upravo zato što katastar ne može da upiše teret na objekte koji nisu navedeni u ogovoru niti u založnoj izjavi.

03.10.2008.Rešenje Opštinskog suda u Novom Sadu.pdf

, a o svemu tome sam javnost već izveštavao

Šematski prikaz postupanja sudova prema Iliji Deviću.pdf

, gde smo prikazali sistem rada pravosudja kada sam ja stranka u postupku.

Banka se ipak upisala, jer je već uspostavljena veća “saradnja” I sa katastrom I sa stečajnim upravnikom koji im je bez osnova prihvatio status razlučnom poverioca. Zbog toga sam podneo krivične prijave iako svestan da sistem “sinhronizacije” I dalje radi.

Dva veštačenja, od kojih je jedno naručio I izabrao sud, pokazala su da nije bilo osnova za uspostavljanje hipoteke. I pored toga, praktično ignorišući nalaz stručnjaka sudija Goran Crevar iz Privrednog suda u Novom Sadu prve dve godine nije odlučivao o zahtevu za privremenu meru. Predmet se zbog toga šetao na relaciji Privredni sud – Privredni apelacioni sud, gde ga je svaki put dočekao sudija Djordje Jovanović medju javnosti poznat kao sudija bankarskog lobija, te se u ovom predmet bavio igrokartijom.

Predmet se trenutno nalazi u Vrhovnom kasacionom sudu, izvećan je 8.jula I čeka se odluka.

Revizija Vrhovnom kasacionom sudu.pdf

Interesantno je da je u tom predmetu izvestilac sutkinja Tatjana Miljuš iz Bačke Palanke koju je u Vrhovni kasacioni sud došla preko “državnog sudije” Dragiše Slijepčevića, inače glavnog predstavnika vojvodjanskog “privrednog klana” u pravosudju.

I o tome sam već obaveštavao javnost

ATP Vojvodina pod budnim okom Evropske komisije

Prosto je neverovatno da ekipa Bogdana Pušića, kojoj je sva dokumentacija bila na raspolaganju nije uočila ni problem ove hipoteke, niti je utvrdila zbog čega I koga Grad Novi Sad nije ispunio svoj deo ugovora I kakva je uloga nekih bankarskih službenika.

Očekujem reakciju Republičkog javnog tužilaštva I Specijalnog tužilaštva, koji po ovom predmetu neće da se probude iz dubokog sna.

S poštovanjem, Investitor ATP”Vojvodina” Ilija Dević

Izgled preduzeća ATP "Vojvodina" 

pre privatizacije

  

Izgled preduzeća ATP "Vojvodina" 

posle privatizacije





 



Joomla templates by Joomlashine