Veštak koga je imenovao sud potvrdio da je „Credit Agricole“ banka nezakonito upisala hipoteku



Iako se o zahtevu za odredjivanje privremene mere odlučuje odmah, posebno ukoliko preti opasnost od štete koja se ne može nadoknaditi, u slučaju tužbe koju sam podneo protiv „Credit Agricole“ banke zbog nezakonite hipoteke, novosadski sud već dve godine ćuti.

Još krajem avgusta 2017.godine podneo sam tužbu, jer je banka, uz pomoć direktora katastra upisala hipoteku na novoizgradjene objekte ATP“Vojvodina“ iako to ne samo što nije bilo predvidjeno ugovorom o kreditu, nego je u ranijem periodu i sud pravosnažno utvrdio da je to nezakonito. Medjutim banka se ipak pojavila kao nosilac hipoteke što joj je dalo status razlučnog poverioca. To joj je omogućilo da upravlja stečajem ATP“Vojvodina“ i u poslednjih nekoliko godina već sedam puta pokušava da proda jedan od najbitnijih delova te investicije, servis „EvoBus“ Setra i Mercedes. Interesantno je da se kao potencijalni kupac te imovine, ponudjene po besmisleno nižoj ceni pojavljuje rodjeni brat jednog od direktora banke, Aleksandra Divljaka koji je i upravljao čitavim slučajem!

O svim nezakonitim postupcima „Credit Agricole“ banka i Divljaka obavestili smo i centralu i Bord direktora u Francuskoj.

Tužbu koju sam podneo zbog toga, a želeći da sprečim štetu koju bi trpeli i ostali pverioci, sadržala je i zahtev za privremenu meru, kojom bi se bar prodaja zabranila do donošenja presude.

Medjutim, sud se o tome još ne izjašnjava!

Uz tužbu sam priložio i veštačenje gradjevinske struke koje potvrdjuje da novi objekti nisu izgradjeni na temeljima starih. Na osnovu svega toga podneo sam i krivičnu prijavu Višem tužilaštvu u Novom Sadu, posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije. Sudu to nije bilo dovoljno pa su angažovali svog veštaka. Njegov nalaz stigao je ovih dana i potvrdio stav da je hipoteka uspostavljena nezakonito i bez validne dokumentacije, odnosno da je hipoteka banke stavljena falcifikovanjem papira, pa sam i tim dokumentom dopunio krivičnu prijavu.

Iako je nezakonita hipoteka krivično delo i bila je deo procesa otimanja moje imovine,tim koji je istraživao 24 sporne privatizacije ni u jednom trenutku se time nije bavio niti je pokušavao da utvrdi ko stoji iza celog slučaja ATP“Vojvodina“,i za koga je banka pripremala teren blokirajući imovinu sa biznisom vrednim 100 miliona evra.

Špekulacije da se to radilo prema interesima narko i duvanske mafije, koja godinama ima čvrsto uporište u vojvodjanskim strukturama vlasti nikada nisu proverene.

Isti ljudi koji su kao inspektori od 2006. godine zdušno proveravali sva moja preduzeća i ništa nezakonito nisu pronašli, ušli su u tim koji je radio 24 sporne privatizacije.

Iako je slučaj ATP“Vojvodina“ označen kao jedan od pet najvećih i jedini u kome je oštećen investitor,a ne država,oni su pokušali montiranim optužbama da od mene naprave krivca štiteći pritom bivšu Gradonačelnicu Maju Gojković,sadašnjeg čelnika Vojvodine Igora Mirovića, prethodnike poput Bojana Pajtića, ministra za kapitalne investicije Velimira Ilića.Na terenu pravosudja za njih je odradjivao posao tužilac Djordje Ostojić.

Zataškavali su time i spregu tog dela vlasti sa bankarom Divljakom, ali i svoju ulogu u nezakonitim tokovima prljavog novca koja je harao Vojvodinom od 2004.godine i čija je žrtva ATP“Vojvodina“ i moja investicija koja je trebalo da hrani porodice više od hiljadu zaposlenih.


Prilog:

Tužba, prvo veštačenje, krivična prijava,dopuna krivične prijave i drugo veštačenje.

Link ka dokumentaciji

S poštovanjem, Ilija Dević,Investitor preduzeća ATP”Vojvodina”

Izgled preduzeća ATP "Vojvodina" 

pre privatizacije

  

Izgled preduzeća ATP "Vojvodina" 

posle privatizacije





 



Joomla templates by Joomlashine