Republičko javno pravobranilaštvo uložilo je juče žalbu Privrednom sudu u Novom Sadu u stečajnom postupku ATP“Vojvodina“, jer su odbačene primedbe koje je taj organ dao na oglas o prodaji imovine ATP“Vojvodina“.

Republičko javno pravobranilaštvo zastupajući Ministarstvo finansija, odnosno Poresku upravu reagovalo je, jer nije bilo obavešteno o oglasu iako je to bila zakonska obaveza stečajnog upravnika, a sud je po službenoj dužnosti bio u obavezi da obezbedi zakonito postupanje u stečaju.

Medjutim, dan pred zakazanu prodaju, 16.marta sudija Slobodanka Komšić odbacila je prigovor, istovremeno odbacila je taj prigovor kao i moj i Komercijalne banke koja je takodje poverilac u ovom predmetu.

Iako su kupci dostavili ponude postupak prodaje nije okončan, jer stečajni upravnik Nikola Pavlović mora da potpiše odluku, a on se trenutno nalazi u Covid bolnici na lečenju, a potom da se obavesti odbor poverilaca i sud.

Na zakonitost postupanja stečajnog upravnika Nikole Pavlovića ulagao sam brojne primedbe, te očekujem da se uključe osim Republičkog javnog pravobranilaštva, Republičko tužilaštvo i iz dubokog sna probudi Specijalno tužilaštvo koje bi se zainteresovalo za kompletan slučaj ATP“Vojvodina“.


S poštovanjem,

Ilija Dević, Investitor preduzeća ATP“Vojvodina“

Izgled preduzeća ATP "Vojvodina" 

pre privatizacije

  

Izgled preduzeća ATP "Vojvodina" 

posle privatizacije





 



Joomla templates by Joomlashine