Ni dve nedelje nakon što sam se obratio Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU)

10.06.2021. Stečajni upravnik Nikola Pavlović unapred ima izveštaje ALSU(Agencije za licenciranje stečajnih upravnika)

i ukazivao na nezakonitu prodaju, imovine ATP“Vojvodine“ i postupanje stečajnog upravnika, odgovora iz te institucije nema.

Iste primedbe nalaze se i u žalbi koju sam podneo Apelacionom sudu još 21.aprila, ali je ona iz Privrednog suda u Novom Sadu tek juče prosledjena drugostepenom sudu.Uprkos tome stečajni upravnik je već krajem prošlog meseca za 30.juni zakazao novu prodaju ovog puta novu autobusku stanicu. Istovremeno na prethodno obavljenu prodaju žalbu su uložili i Državno pravobranilaštvo u ime Poreske uprave i Komercijalna banka. Jedini zaključak jeste da stečajni upravnik unapred zna ishod tih sporova i da zato po nečijem nalogu oglašava prodaju.

On ima svoje razloge, jer je samo na ime troškova stečaja od prethodne prodaje naplatio 45.000 Evra i dobio nagradu u istoj vrednosti, a postupak je obavljen tako što je sudija Vladislav Kurtek „pobrkao zakone“, primenio pogrešne zakone što je i predmet moje žalbe.

Da postoji sumnja u postupak prodaje ukazuje i to što kupci još nisu ušli u posed.

Ipak izgleda da kupci i stečajni upravnik veruju da će ishod spora biti kako su dogovorili tim pre što je sudija u postupku Biljana Subotić već bila prisutna u ovom predmetu .

Ona je prošle godine odlučila o žalbi zbog bankrota, pa iako stečajni predmeti imaju prioritet držala je devet meseci žalbu u fioci, time je omogućila da se postupak vodi „preko kolena“i uz brojne nepravilnosti.

Sutkinju Biljanu Subotić dobro poznajem, jer je svojevremeno dolazila u moju vlastitu firmu na kafu zajedno sa potpredsednikom Privrednog suda koji ju je i zaposlio imajući u vidu da je ona sestra tužioca Radeta Terzića. U toj ekipi bile su i druge sudije koje se i sada nalaze u Privrednom apelacionom sudu. Ovom prilikom pozivam sudkinju Biljanu Subotić da se izuzme iz ovog predmeta.To bi bilo časnije, jer onda ne bi morala po nalogu moćnika da stavi blagoslov na postupak čiji se ishod, izgleda, unapred zna i proizvodi uništavanje i mene i moje porodice.

Ovo je istovremeno i apel upućen Republičkom i Specijalnom tužilaštvu, da se pozabavi ovim predmetom i kada je već ušlo u borbu protiv kriminala, utvrdi i formalno ko stoji iza besomučne petnaestogodišnje otimačine moje imovine i mog progona.

Slučaj ATP“Vojvodina“ nalazi se i dalje u stalnom monitoringu evropske komisije kao jedan od pet najvećih sa spiska od 24 sporne privatizacije i jedini u kome sam oštećen ja kao investitor, a ne država.


S poštovanjem,

Ilija Dević, Investitor ATP“Vojvodina“ Novi Sad

Izgled preduzeća ATP "Vojvodina" 

pre privatizacije

  

Izgled preduzeća ATP "Vojvodina" 

posle privatizacije





 



Joomla templates by Joomlashine