Iako su ATP”Vojvodina”I pravosudje pod monitoringom evropske komisije pritisak politike je sve jači

Visoki savet sudstva VSS , sva saopštenja koja sam objavio poslednjih godina tretirao je kao podneske koje nije ispitivao tvrdeći da ne zadovoljavaju pravnu formu.

Na kraju, obratili su mi se lično I zatražili da “podneske” uredim ili će se smatrati da ih nisam podneo.

Postupio sam po zahtevu Visokog saveta sudstva, poslao im kompletnu dokumentaciju I naglasio da nisam slao podneske već informacije o ulozi pravosudja u procesu otimanja moje imovine.

09.09.2022.Podnesak Visokom savetu sudstva

Ipak, nisam siguran da će I sada reagovati, jer da su hteli mogli su jednostavno da zatraže predmet stečajnog postupka ATP”Vojvodina” i ostalih postupaka I provere moje optužbe.Ali, u VSS sede I sudije koju su tu poziciju dobili kao nagradu za ulogu u mojim predmetima. Na šta sam ja upozoravao.

04.03.2022. Upozorenje javnosti na dešavanja u Vrhovnom kasacionom sudu

Naime, bivša sutkinja Vrhovnog kasacionog suda Branislava Apostolović je pokušala da moj zahtev za odštetu “težak” 1000 strana reši za dve sedmice, a po nalogu članova porodice gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića. Taj pokušaj je propao, ali presuda tada sročena objavljena je zahvaljujući “umeću” Zorane Delibašić koja je predmet nasledila nakon odlaska u penziju sudije Branislave Apostolović. Zasluge iz tog predmeta bile su dovoljne za ulazak Delibašićeve u VSS.

U predmetima, vezano za ATP”Vojvodinu” učestvovalo je mnogo sudija I tužioca. Svi oni trpeli su stravične političke pritiske, kao da je otimanje moje imovine nacionalni interes, neki od njih su govorili da nalog za moje uništenje dolazi iz vrha države. Oni koji su prihvatili “sugestije politike” ostvarili su benefite za sebe I članove svoje porodice . Ali istovremeno su rušili stubove pravosudja što je šteta za društvo koja se ne može lako ispraviti.

Poseban primer ovakvog postupanja je sadašnja predsenica Ustavnog suda Snežana Marković, koja je na tu poziciju I došla uništavaću moju investiciju.Obaveštavao sam javnost I kako je stekla benefite za svoju porodicu, te me čudi da Republičko javno tužilaštvo i Specijalno tužilaštvo nisu na to reagovali .

12.07.2021. Kako su sudije i tužioci napredovali donoseći odluke o najvećem stečaju na Balkanu

Poslednji sa ove liste je novoizabrani sudija Privrednog apelacionog suda Nikola Ivčevski, on je kao sudija doneo odluku da se brišu hipoteke na objektima ATP”Vojvodine” iako su prethodne sudije drugog veća u istom sudu to dva puta odbile. To rešenje je poslato sutkinji Slobodanki Komšić da zaključi stečaj ATP”Vojvodine”, a žalba koju sam na to uložio, ponovo je došla u ruke sudije Ivčevskog u PAS-u. Najzanimljivije od svega je to što ovoga puta nisam samo ja oštećen. Skidanjem hipoteke štetu će pretrpeti I država, odnosno Poreska uprava kao I banke-oni neće moći da naplate svoja potraživanja iz sredstava kojima je bagatelno rasprodata imovina ATP”Vojvodina”.

Imam pouzdana saznanja da je nalog za ovakvo postupanje stigao “iz kuhinje” Maje Gojković I Miloša Vučevića a bio je direktno upućen predsenici suda Jeleni Obućini, a izvršioci su Slobodanka Komšić I Nikola Ivčevski.

Inače predmet ATP”Vojvodine” nalazi se u monitoring Evropske komisije, razmatra se u okviru poglavlja 23. Vladavine prava.


S poštovanjem,

Investitor preduzeća ATP”Vojvodina”

Izgled preduzeća ATP "Vojvodina" 

pre privatizacije

  

Izgled preduzeća ATP "Vojvodina" 

posle privatizacije





 



Joomla templates by Joomlashine