27.05.2019.godine Grad Novi Sad 2021. godinu kao evropska prestonica kulture ne može čekati sa starom autobuskom stanicom. Iako se slučaj ATP“Vojvodina“ nalazi pod monitoringom Evropske komisije,vrši se nasilje na pravosudje kako bi se Iliji Deviću oštećenom investitoru otela investicija političkim pritiskom na pravosudje!

    Prema preporukama Saveta za borbu protiv korupcije i uvidom u kopletnu dokumentaciju ATP“Vojvodina“ ,evropska komisija je ocenila da sam oštećeni investitor.
   Nedavno sam upozorio javnost koliko Srbiju košta pravna nesigurnost  
http://www.ilijadevic.com/index

    Vodim mukotrpnu borbu punih 12 godina za svoj kapital koji mi se u državi Srbiji u kojoj sam privrednik od 1974.godine nezakonito otima.
   Vodim mukotrpne sudske postupke za naknadu štete:

1) Pž 1102/2018 (Privredni Apelacioni sud u Beogradu) - izvestilac sudija Ljiljana Milovanović

2) Pž 2658/2018 (Privredni Apelacioni sud u Beogradu) - izvestilac sudija Vera Tešić

3) Rev 519/2019 (Vrhovni kasacioni sud) - , predmet je trenutno vraćen u Novi Sad na dopunu nakon pokušaja donošenja presude u roku od 14 dana po političkim pritiskom,o čemu sam potanko obavestio javnost www.ilijadevic.com/index.warning-to-public

    Od dolaska na vlast Srpske napredne stranke u svim sudskim postupcima,a vezano za slučaj ATP“Vojvodina“ vrši se politički pritisak,koji sprovodi Tomislav Nikolić veliki prijatelj Dušana Stupara u čijim se prostorijama nalazi Srpska napredna stranka,Aleksandar Vućić,Nikola Selaković koji kadrira pravosudjem,te preko ministarke Nele Kuburović šalje jasne poruke predsedicima sudova kako postupati u odredjenim predmetima, a kao nagradu dobijaju razna rešenja o postavljenju(upravni odbori,ispitivačke komisije,zaposlenje članova porodice i dr.) kojima uvećavaju svoj lični budžet.

    U slučaju ATP“Vojvodina“ sudije i tužioci koje nemo izvršavaju želje poltičara su Kragujevačko –Vojvodjanska pravosudna mafija udružena sa odmetnicima stare državne bezbednosti koji su državne poslove preveli u privatne brazde.

   Iako su u svim sudskim postupcima za naknadu štete sudski veštaci utvrdili da šteta postoji i pravosnažnom izvršnom sudskom presudom od Grada Novog Sada naplaćeno četiri miliona evra,političkim pritskom žele da odbiju sve odštetne zahteve,odvedu preduzeće ATP“Vojvodina“ u banrot i kupe autobusku stanicu direktno Grad Novi Sad ili preko strateškog partnera.Takvim postupcima štite se političari iz redova Srpske napredne stranke Maja Gojković i Igor Mirović koji su sprečavali poštovanje ugovorne obaveze za račun narko i duvanske mafije.Ako ja nisam mogao da radim sa autobuskom stanicom,kome će to biti dozvoljeno?!

    Sve što nije u stanju da završi Srpska napredna stranka,završava Socijalistička partija Srbije. U ovu nečasnu raboru uključilo se i „Dunav osiguranje“,nepostojeći nadzorni odbor ATP“Vojvodina“ je raspisao oglas o podaji dela imovine ATP“Vojvodina“,servisni centar „EvoBus“ Setra i Mercedes ,medjutim „Credi Agricole banka“ nema hipoteku na novom servisnom centru,podneo sam tužbu protiv banke,u RGZ upisana je zabeležba spora i podneo sam adekvatnu krivičnu prijavu Višem tužilaštvu u Novom Sadu,odeljenju za suzbijanje korupcije.

Credit Agricole Bank in Serbia the Key Participant in Taking away ATP Vojvodina investment

   Koji je interes “Dunav osiguranja” da učestvuje u ovaj korupcionaškoj aferi!
   Sve sam ovo prosledio evropskim institucijama na razmatranje I obavestio tužilaštva I Agenciju za borbu protiv korupcije.

Izgled preduzeća ATP "Vojvodina" 

pre privatizacije

  

Izgled preduzeća ATP "Vojvodina" 

posle privatizacije





 



Joomla templates by Joomlashine